Popfotografie

“Popfotografie is geen gewone fotografie, het is een vak apart. Het gaat om het gevoel, dat speciale moment dat je weet te registreren. Het concert, de eerste drie nummers die je vaak maar mag fotograferen… Het betekent spanning, altijd wachten op dat juist moment. De artiest, een onverwacht ogenblik, een bepaalde beweging die een seconde kan duren. Eeuwig geduld tot je dat ene, bijzondere moment vastlegt, dat is popfotografie”

Armand Hoogland in actieArmand Hoogland is leverancier van professionele muziekfoto’s en werkzaam in de regio Noord-Holland/Amsterdam. Hieronder vallen concertfoto’s, festivalfoto’s of andere foto’s van evenementen en tevens bandportretten. Armand Hoogland is een freelance fotograaf met grote interesse in ‘mensen’-fotografie. Sinds 2005 actief bezig met concertfotografie op popfestivals en poppodia in Noord-Holland.

Fotograaf Armand Hoogland is een muzikant met een camera. “Muziek en fotografie hebben mij beide altijd al geboeid, en wat is er nu leuker om twee passies als deze samen te voegen tot een? Hierbij heb ik mij vooral toegelegd op de band- en frontstage fotografie.”

Sinds 1 januari 2010 ingeschreven als freelance fotograaf bij de KVK Noordwest-Holland.