Taaipop 2012

Taaipop trapt traditiegetrouw als één van de eerste festivals het festivalseizoen af.

Afgelopen zaterdag 31 maart vond voor de 23ste keer het Taaipop Festival plaats in Cafe de Paus te Lutjebroek. Ook werd er voor de 17de maal gestreden om de felbegeerde “Grote Prijs van Lutjebroek”. Dit jaar wederom met een brede mix van muziekstijlen. Lokale helden als de Ladybugs ,Volle melk en de strakke slappe schijtrock van Dou Grend ünd Von Velsen en de Nozem.

The Treets waren de overtuigende winnaar van de Grote Prijs van Lutjebroek 2012. The Treets maken dansbare, catchy rock’n roll maken met een hedendaags twist. Met het behalen van deze prijs mogen The Treets een demo opnemen en afmixen in de Beaufort Studio te Bovenkasrspel, en openen ze het Taaipop festival van 2013.

De absolute headliner van de avond waren de heren van Kensington, volgens muziekkrant OOR ‘één van de beste bands van Nederland‘. De Utrechtse band komt 11 mei met een nieuwe plaat genaamd Vultures. Vultures is opgenomen in Berlijn, gemixt in Londen en gemasterd in New York. Aan het eind van de rit bleek platenmaatschappij Universal geïnteresseerd, 24 april a.s. is de release party in de Amsterdamse Melkweg.

Het Taaipop festival 2012 werd afgesloten door de nieuwste muzieksensatie van Nederland, De ‘Haagse’ Kraaien. In korte tijd hebben ze zich neergezet als een van de meest besproken live acts van ons land. De Kraaien zijn leipe verklede hiphoppers uit Den Haag, bestaande uit Bernd Ganzebev, Neurbert El Halt en Prins Clit in PaanhamMet hun doldwaze shows met absurde outfits, biertap op het podium en sexy strippers staan De Kraaien garant voor fantastisch georganiseerde chaos, Bier en Tieten!!!!

Een selectie van de foto’s van Taaipop 2012 staan nu online, zie: http://www.flickriver.com/photos/muziekfotograaf/sets/72157629390306190/

Alle foto’s binnenkort op de website van Taaipop, zie: http://www.taaipop.nl

Volgende concert…. De Nits + support : Signe Tollefsen vrijdag 13 april Manifesto Hoorn.